Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

АБВ и президента обединени около идеята за актуализация на бюджета за отбрана

[post-views]

На срещата с представители на ПП АБВ с президента и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев беше подчертано тежкото състояние на българските Въоръжени сили и тревожните тенденции в системата за сигурност. Обща беше позицията, че е необходимо да бъде извършена реална оценка на модернизацията на българската армия и в контекста на забавените процеси на трансформация в страните от Югоизточна Европа. От партията се присъединиха към призива на върховния главнокомандващ за актуализация на бюджета за отбрана в рамките на 2015 година.
Заместник-председателя на АБВ проф. Борислав Борисов се обяви за намиране на по-активно нясто на страната ни при утвърждаването и развитието на мирбия процес между Украйна и Русия. Той каза още, че по време на Консултативния съвет на национална сигурност трябва да бъдат преразгледани санкциите за Русия и да се набележат мерки за развитие на икономическото сътрудничество на България с Украйна и Русия.
Партия АБВ подкрепи предложението на президента, заедно с местните избори тази есен, да се проведе и референдум за промяна на изборните правила.

Най-ново

Единична публикация

Избрани