Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: Война с Украйна – малко вероятно

[post-views]

Руският президент Владимир Путин заяви, че мащабна война с Украйна е малко вероятно да се случи. В интервю за руска телевизия, по случай националния празник на руските въоръжени сили, държавният глава коментира и подписаното в Минск примирие. Според Путин, Украйна трябва на първо място да нормализира обстановката, да възстанови икономиката си и обществото като цяло, както и отношенията си с югоизточните части на страната и по един цивилизован начин да гарантира легитимните права и интереси на хората в Донбаския край.
В същото време украинското командване заяви, че не може да започне да изтегля тежката военна техника, докато проруските бунтовници отказват да прекратят враждебните действия. Бунтовниците обвиняват украинската армия в нарушаване на примирието, но заявиха, че до дни ще започнат да се изтеглят от бойното поле.
Великобритания предупреди Русия, обвинявана в подклаждането на конфликта, че я грозят нови санкции, ако напрежението продължи да ескалира. Пред парламента британският премиер Дейвид Камерън подчерта, че новите рестрикции ще имат още по-негативен ефект върху руската икономика.

Най-ново

Единична публикация

Избрани