Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ПФ и президента – „за“ модернизация на въоръжените сили

[post-views]

В програмата за управление на правителството липсват срокове, които да ангажират кабинета с изпълнението на определени приоритети – това заяви Борис Ячев от Патриотичния фронт след среща при президента Росен Плевнелиев. Според Патриотите българското общество е узряло за въвеждане на задължителния вот, а 500-те хиляди подписа, събрани за иницииране на референдума, са достатъчен индикатор за това.
Патриотичният фронт обяви, че ще вземе решение дали да подкрепи или не вземането на нов заем на заседание на групата си тази вечер, като преди това ще се проведат поредните преговори с финансовия министър Владислав Горанов.
Фронтът призова президента за повече гъвкавост при свикване на заседанията на Консултативния съвет. Те визираха отхвърленото им искане за свикване на КС преди месец и заявиха, че очакват да се предприемат конкретни действия по обсъжданите въпроси.
От Патриотичния фронт споделиха категоричната позиция на държавния глава за необходимостта от модернизация на българските Въоръжени сили, като беше подчертано тежкото им моментно състояние. От партията предложиха военни формирования от състава на Въоръжените сили да участват по-активно в преодоляването на последиците от природни бедствия, а така също и в превенцията срещу масовото изсичане на горски масиви.

Най-ново

Единична публикация

Избрани