Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ген. Андрей Боцев: Въпреки орязания бюджет СВ продължават да изпълняват задачите си

[post-views]

Въпреки недоимъка и орязания бюджет, Сухопътни войски продължават да изпълняват поставените цели и задачи. Това заяви командирът им генерал-майор Андрей Боцев.
Той откри двудневния оперативен сбор на тема „Предизвикателствата пред Сухопътни войски в контекста на новите рискове и заплахи”, където кризите в Украйна и Близкия изток, емигрантската вълна и Плана за готовност на НАТО за действие са малка част от обсъжданите темите.
Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов заяви, че в сегашната ситуация съществуват много предизвикателства в политически и икономически аспект. Той обеща да направи всичко възможно за да защити от посегателство социалните придобивки на военнослужещите и заяви, че се надява бюджетът за отбрана да бъде актуализаран. В момента вакантните офицерски длъжности са над 2000, а военният университет едва ли би могъл да запълни тази празнина. В решаването на този проблем според началника на отбраната съществува възможност войниците и сержантите от университета, които имат висше образование, след 18 месечно обучение да бъдат произведени в офицерско звание.

Най-ново

Единична публикация

Избрани