Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Росен Плевнелиев: Политиците трябва да оставят армията на спокойствие

[post-views]

Съдбата на българския офицер е съществен дял от нашата национална история и въпросите са повече от отговорите. С тези думи президентът Росен Плевнилиев откри конференция на тема „Съдбата на българското офицерство в условията на политически трусове“. По думите на президента армията не бива да служи на определена партия, защото тя е държавна институция, която се отличава със своята строга йерархична структура и военна дисциплина.
Според президента българското офицерство и българският народ трябва да бъдат единни и да се ръководят от националните интереси, за да могат да посрещнат съвременните предизвикателства. Българите трябва да се обединят около истината, защото недоизказаната, манипулираната истина ни разделя, добави Плевнелиев.
Президентът и заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов пожелаха на младите офицери да продължават патриотичната традиция на българското офицерство, да изпълняват своя дълг и активно да участват в обществения живот, поучавайки се от грешките на миналото.

Най-ново

Единична публикация

Избрани