Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Атакуваха турски конвой в Кабул

[post-views]

Атентатор самоубиец с кола-бомба се взриви срещу автомобил на турското посолство в Кабул. Инцидентът станал в силно охранявания дипломатически квартал на афганистанската столица пред портите на иранската мисия.
Автомобилът на посолството е бил част от конвой, превозващ турски делегати. По данни на турския генерален щаб е загинал един служител от охраната на турския посланик, а друг турски военнослужещ е ранен. Афганистанските власти съобщават и за загинал афганистански минувач. Нападението е станало около 05,45 ч. наше време и неговата цел е била кола на охраната на посланика Исмаил Арамаз, се казва в съобщението на турския генерален щаб.
Отговорност за атаката веднага поеха талибаните, но изглежда, че са сбъркали турския с американския конвой. В туитър талибаните написаха, че не са имали намерение да убиват никой от афганистанските граждани.
За последните месеци това е втората атака срещу посолство в Кабул. През ноември талибаните атакуваха с кола-бомба автомобил на британското посолство. При инцидента загинаха шестима души.

Най-ново

Единична публикация

Избрани