Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

100 години от влизането на България в Първата световна война

[post-views]

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков откри съвместна изложба с Национално дружество „Традиция“ под надслов „100 години от влизането на България в Първата световна война“. Изложбата е посветена на Националния празник 3 март. Председателят на софийския регионален клон на НД „Традиция“ Ивайло Танчев сподели, че изложбата се прави в чест на стотиците хиляди българи, загинали във войната, така че тяхната саможертва да се предаде на поколенията, защото „народ, който не помни своето минало, няма бъдеще.
Експозицията представя исторически факти за българската армия и службите за вътрешна сигурност от периода. Показани са автентични униформи, хладно и огнестрелно оръжие, наградни знаци, вещи, документи и снимков материал.
Министър Вучков получи като подарък от дружеството нож „Манлихер“, с който българските войници са защитавали родината, с пожелание да се бори много успешно с престъпността.
По време на събитието бяха изброени и имената на някои видни българи, които са загинали по време на войната, сред което и това на Димчо Дебелянов.
Изложбата може да бъде посетена в музея на МВР до края на месец май.

Най-ново

Единична публикация

Избрани