Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България с 14 атлети на Европейското първенство в зала

[post-views]

14 атлети ще представят България на Европейското първенство по лека атлетика в зала, което ще се проведе в Прага от 5 до 8 март. Българският отбор е съставен от 6 мъже и 8 жени. Най-много са българските участници в тройния скок, при мъжете – Златозар Атанасов, Георги Цонов и Румен Димитров, а при жените представителките ни са две – втората в световната ранглиста за сезона Габриела Петрова и Андриана Бънова. При заминаването си националите ни изразиха надежди за предстоящото състезание.
В скока на височина и в спринта на 60 метра родният ни отбор ще има по трима състезатели. В скока при дамите ще стартират Венелина Венева-Матеева и Мирела Демирева, а при мъжете финалистът от Европейското първенство на открито в Цюрих през миналата година Тихомир Иванов.
В спринта на 60 м, където също ще имаме трима състезатели, при жените ще участват Ивет Лалова и Инна Ефтимова, а при мъжете Денис Димитров. В тласкането на гюле ще имаме по един представител при двата пола – при мъжете това е Атлет №1 на България за последните две години Георги Иванов, а при жените Радослава Мавродиева. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024