Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прокуратурата привлече като обвиняем ген. Стоян Тонев

[post-views]

Военно-окръжна прокуратура – София привлече като обвиняем бившия директор на Военномедицинска академия генерал Стоян Тонев. Повдигнати са му обвинения за безстопанственост и сключване на неизгодни договори за болницата.
Стоян Тонев е обвинен, че в периода 29.11.2004 – 01.12.2007 г. в качеството си на длъжностно лице, умишлено не е положил грижи за управлението на поверенoто му имущество, от което са настъпили вреди за ВМА в размер на 96 000 лв.
Той е обвинен и в съзнателно сключване на два неизгодни договора с частна фирма, по силата на които се предоставя за ползване на търговското дружество апаратура, собственост на ВМА. Предоставени са лазерни системи за дермална пластика. По първия договор – от декември 2007 г., щетите за Военна болница са в размер на около 98 000 лв., а по втория, от октомври 2009 г., щетата е за 447 000 лв.
На Стоян Тонев е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв. Припомняме, че той подаде оставка като депутат от ГЕРБ, след като избухна скандалът с договорите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани