Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Излезе вторият том на „Ехо от войната“

[post-views]

На 3 март в Централния военен клуб беше представен вторият том на уникалния сборник „Ехо от войната“ с разкази на ветерани от Втората световна война. Изданието е дело на група млади историци и се реализира с финансовата подкрепа на програмата на ЕК „Младежта в действие“ чрез Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“.
В препълнената зала 1 на ЦВК се събраха много млади хора и представители на Съюза на ветераните от войните в България, Съюзът на възпитаниците на Военните на Н. В. училища, ШЗО и родолюбивото войнство и гражданство, и Съюзът на военноинвалидите. 
Тържеството се председателстваше от ръководителя на проекта „Ехо от войната“ д-р Константин Голев. Сред множеството бяха и  някои от участниците в реализацията на проекта – Боряна Антонова, Божидар Цветков, Пламена Коева, Лъчезар Стефанов. Висока оценка и сърдечни слова за делото на младите историци поднесоха ветераните капитан Атанас Илев, д-р Тодор Анастасов и арх. Райчо Григоров. Интервютата в изданието са направени в периода 2011 – 2014 г. В предговора към втория том Голев пише, че това не са фронтови дневници, а житейски истории на хора, преминали през огнения ад на най-голямата война в историята на човечеството. Сборникът се разпространява безплатно.          

(БА) 

Най-ново

Единична публикация

Избрани