Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Културните събития в НДК

[post-views]

Лъчезар Лозанов

Днес 19-ият международен филмов фестивал „София Филм Фест 2015“ продължава – в кино „Люмиер“ (зала 11 на НДК) ще има прожекция на три филма – „Живот в аквариум“ от 16 ч., „Монти Пайтън Live от Холивуд Боул“ от 18:00 ч. и „Монти Пайтън Live (предимно)“ от 20:30 ч. В зала 7 на НДК, доц. д-р Ружа Маринска в своята книга „Гео Милев и изкуството“ ще представи Гео Милев като художник заедно с част от творбите му. 
Утре в кино „Люмиер“ (зала 11 на НДК) ще гледаме още 6 филма от „София Филм Фест“ – „Пророкът“ от Халил Джубран ( в 12 ч.) „Прощален купон“ от 14 ч., „Париж от Севера“ от 16 ч., „Събирач на трупове“ от 18 ч. и „Любов и инженерство“ от 20.30 ч.
Прожекциите продължават и в неделя с „Пророкът“ от 12 ч., „Мираж“ от 13:45 ч., „Феникс“ от 16 ч., „Форсмажор“ от 18 часа и „Племето“ от 20.30 ч.

 „София Лайв Клуб“ 
Тази вечер ще зарадва гостите на „София Лайв Клуб“ с изпълнения на живо от Орлин Павлов от 23 ч. А утре от 23 ч. там ще забие на живо групата Banda Del Padre. В неделя от 20 ч. пък ще се състои Lamb Live in Concert.

В зала „Рубаят“
В деня на жената – 8 март от зала „Рубаят“ ще изненадат дамите с Ladies Night с Maximus Show. Началото е от 21.30 ч. 

В Studio 5
Днес в Studio 5 от 18 ч. ще бъде представен новият самостоятелен албум на Ивайло Диманов – „Наздраве самота“. Авторът е журналист, писател и бард с 8 книги с поезия, разкази и театрална критика. Утре от 18.30 ч. в студиото ще забият музикантите от Yotzov Clarinet Sextet. А в неделя от 22 ч. пак там ще бъде представена „Една любовна вечер с гаджетата на Орлин“ и песните на „Станиоли“.

Tedi_ndk„Улицата“ в НДК 
На 2 и 3 юни ще видим премиерно новата „Улица“ на Теди Москов в зала 1 на НДК. Режисьорът е получил покана, 20 години след първообраза по БНТ, да постави в зала 1 спектакъл по сатиричното предаване. Той вече пише сценария, планира кастинг за актьори, защото някои от звездите на „Улицата“ няма да участват – гледаме ги в моноспектакли и в други тв шоута. Но ще присъстват немалко от познатите ни лица – Мая Новоселска, Христо Гърбов, Георги Спасов, Тончо Токмакчиев, Никола Додов и Борислав Стоилов. Към трупата ще се присъединят Ути Бъчваров и Влади Въргала.
От опънат екран на сцената актьорите ще „изскочат“  за да покажат скечове, които се пренасят от сцената на екрана. Джазменът Антони Дончев, автор на музиката на „Улицата“, ще свири с бенд на живо.Освен на премиерните дати – 2 и 3 юни, шоуто ще се играе два пъти годишно в зала 1 на НДК, както и два пъти месечно в ремонтираната зала 2.

Най-ново

Единична публикация

Избрани