Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи помагат на хората в тежката зимна обстановка

[post-views]

Кризисният щаб в Министерството на отбраната, Центърът на НАТО за реагиране при бедствия и военнослужещи работят в помощ на населението в най-засегнатите от тежката зимна обстановка места в страната, където снежната покривка надвишава един метър.
През днешния ден военнослужещи от военно формирование 28330 – Смолян, с командир подполковник Димитър Кацаров, помагат на бедстващото население в областта. Те разчистват пътя и осигуряват достъп до психодинспансера в града. Друга група от военнослужещи с техника пробиват пътя до село Стража, до което от три дни няма достъп. Продължава почистването и поддържането на пътя Смолян – Пампорово. Военното формирование има готовност да предостави още военнослужещи, както и 2 броя ЗИЛ-131 за превозване на хранителни продукти за нуждите на населението в общината.
Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово оказаха съдействие на жителите на село Манастир, в община Лъки, които пети ден са откъснати от света. Те използваха високопроходима техника, за да доставят всичко необходимо на населението. Командирът на военното формирование бригаден генерал Димитър Шивиков е в непрекъсната връзка с министъра на отбраната Николай Ненчев и го информира за актуалните промени в обстановката.
Кризисният щаб в Министерството на отбраната, създаден със заповед на министър Николай Ненчев и с ръководител началника на политическия кабинет Илия Налбантов, следи обстановката в страната. Работна група от Центъра на НАТО за реагиране при бедствия поддържа постоянна връзка с компетентните институции с цел прогнозиране на обстановката в следващите седмици и набелязване на адекватни мерки за преодоляване на последиците.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024