Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Б. Борисов: И десните, и левите партии полагат огромни усилия за влизането ни в Шенген

[post-views]

И десните, и левите партии в България полагат огромни усилия за влизането на страната ни в Шенген. Това подчерта премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, който е на официално посещение у нас. На срещата стана ясно още, че провеждането на реформи във вътрешната политика и съдебната система е добра основа за привличане на инвеститори. Щайнмайер заяви, че оценява положително факта, че през последните години близо 5000 гермаски фирми са започнали бизнес в България.
От думите и на двамата стана ясно, че акцент в разговорите е била икономиката и това, че взаимоотношенията между България и Германия стават все по-тесни.
Премиерът Борисов, изрази надежда поне един немски автомобилен завод да започне бизнес в България, за да могат част от българските граждани работещи в Германия да се завърнат и да продължат да се трудят при добри условия и на родна земя.
Министър-председателят не пропусна да запознае госта с идеята си за газов хъб у нас и заяви, че можем да съберем поне 4-5 доставчика от него.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024