Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гърция и европейски й партньори в нов словесен двубой

[post-views]

Финансовите министри от Еврозоната предупредиха Гърция, че трябва да спре да си губи времето и да се захване с провеждането на ключови за страната икономически реформи. Председателят на еврогрупата Йерун Дейселблум е категоричен, че Атина няма да получи удължаване заема си, ако не представи подобрен списък с реформи.
Късно снощи в Брюксел гръцкия финансов министър Янис Варуфакис се опита да осигури свеж краткросочен заем за страната от 7,2 милиарда евро. Той трябва да замени изтеклата в края на миналия месец спасителна програма, която предпазваше Гърция от фалит.
Варуфакис отхвърли отправените към страната му обвинения, като заяви, че от 24 февруари правителството не само се опитва да управлява страната, но подготвя списъка с реформи.
Времето на Гърция да постигне споразумение си кредитори й изтича, защото без финансова подкрепа от европейските си партньори съвсем скоро крайнолявото правителство в Атина може да изпадне в несъстоятелност. Това ще доведе до фалит и излизане на страната от ЕС.

Най-ново

Единична публикация

Избрани