Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Росица Цонева

Когато говорим за националната сигурност на България, не трябва да има управляващи и опозиция, защото става дума за сигурността не на една партия, а на държавата, заяви вчера Цветан Цветанов по повод внасянето на пакета от 4 законопроекта в парламента. Освен устройствен законопроект за националната сигурност пакетът включва и закони за военното разузнаване, за НСО и за НРС.
При сегашното обсъждане на пакета се очаква сблъсък между първо и второ четене по темата за сливането на двете външни разузнавания, за което проектозакон още през първата седмица на това НС внесе председателят на Комисията по вътрешен ред и сигурност Атанас Атанасов. По този повод Цветан Цветанов заяви, че в предварителните разговори всички са на мнение, че трябва да се запази самостоятелността на „Военна информация“ и НРС заради спецификата на службите. По този въпрос са водени разговори и с партньори от други страни.
Дискутирали сме внесения законопроект на ген. Атанасов и смятаме, че трябва да се запази сегашното състояние, т.е. „Военна информация“ да е самостоятелна структура, заяви членът на комисията по отбрана Пламен Манушев. Настояваме службите да останат автономни с пълна координация и субординация на действията им, заяви и зам.-председателят на комисията по отбрана Янко Янков.

Най-ново

Единична публикация

Избрани