Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В сряда ще стане ясно кой ще оглави ДАНС

[post-views]

Има готовност да се съобщи името на новия председател на ДАНС, но това ще стане в сряда на заседанието на правителството, когато ще бъде направено предложение до президента. Това каза министър – председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на ВТК.
По повод идеята за сливане на военното и цивилното разузнаване, Борисов заяви, че цени мнението на Атанас Атанасов, който направи това предложение. Той добави, че има различни мнения по това дали да се обединят двата вида разузнаване и важна роля в тази дискусия имат народните представители.
Борисов заяви, че оставките на Светлозар Лазаров и на Владимир Писанчев са били на бюрото му и че нищо не е налагало влизането в подобен катаклизъм.
По повод изказването на председателя на АБВ Георги Първанов, че Реформаторите преяждат с власт, Борисов се пошегува „Имам един порок, много обичам да ям. Сега постя от две седмици и е ужас. Нощ не виждам като съм гладен, но ние с РБ имаме ясни отношения. Там, където партиите имат добри кадри, не ги броя дали са повече или по-малко министри.“
Премиерът не отрече, че управляващата коалиция е крехка, но припомни, че правителството е осигурило еврофондовете и парите на вложителите зърно и зеленчукопроизводители в КТБ. Големите обекти се строят, правят се и реформи в няколко сфери, добави премиерът. 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани