Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Морската щафета на успеха

[post-views]

andrei_rangelov
Андрей Рангелов
Морското училище от години е в елита на висшето образование в България. Варненската Алма матер успява да се задържи на гребена на вълната сред щормовете на реформите, изненадите на конкуренцията и рифовете на финансовите ограничения.
Това отново беше потвърдено по време на посещението на заместник-министър Орхан Исмаилов във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Име се гради не само с късмет и желание, но главно с всекидневен упорит труд и професионализъм, с нюх за модерното и хъс за внедряване на новости. Неслучайно по време на посещението заместник-министърът на отбраната откри две обновени учебни зали. Те са поредните огнища на знанието, които ВВМУ успява да оборудва и обнови по високотехнологичните стандарти на 21-ви век. И да осигури успешното предаване на щафетата на морското образование от випуск на випуск.
Всъщност постиженията на училището са и знак, че българското военно образование, за последно разтърсено от реформи през 2002 г., вече е намерило верния курс в бурните условия на съвремието. И, както Морското, постъпателно, урок по урок, зала по зала, съумява да печели всяка година битките за качество, защитавайки елитната си академична позиция.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани