Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

По 325 лева ще получат пострадалите от снежното бедствие

[post-views]

На първо време пострадалите от снежното бедствие ще получат по 325 лева обезщетение от държавата. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Той обясни, че при разрушения и загуба на имущество от бедствия има компенсации, които обаче не са много големи.  Държавата прави всичко възможно да намери начин да снабди с продукти всички пострадали райони. Проблемите в момента са свързани с невъзможността на хората да отидат на работа и с липсата на електрозахране, а не с разрушено имущество, изтъкна Калфин.
Той добави, че ако човек отсъства от работа заради това, че не може да излезе от населеното си място няма да има никакво основание той да бъде ощетен от страна на работодателите.
Вицепремиера съобщи също, че са планирани великденски добавки за самотните пенсионери, които са 60 процента от всички пенсионери. Те са хората с най-ниски доходи и са с 200 хиляди повече от тези, получили коледни добавки. 282 530 души, които получават вдовишка пенсия ще получат и великденски надбавки.

Най-ново

Единична публикация

Избрани