Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Награди за военните пилоти от авиобаза “Крумово”

[post-views]

репортер Милена Бояджиева
оператор Цветомир Ташков

Военните пилоти от 24-та авиобаза в “Крумово” ще получат награди за професионализма, който показаха по време на битката със снежното бедствие през миналата седмица. Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Николай Ненчев ги посетиха в базата и им благодариха за проявения професионализъм.
След събията от изминалата седмица, вече е решено: едно новородено момченце – Емир, ще стане пилот. Преди да го роди майка му е била евакуирана от затрупаното село Горно Прахово. На Кугъра момчетата я изтеглили с лебедка.
Военнослужещите от базата демонстрираха пред гостите техниката с която работят. И ги удивиха – нямат достатъчно лебедки, нямат дори хендсфрий и докато се спускат по въжето да спасяват, в едната ръка държат радиостанция.
Командирът на авиобазата заяви, че се подготвя докладна записка до министъра на отбраната, с която да се набавят необходимите средства за поддръжка на вертолетите и обурудването, което да осигури безопастност, както на спасителите, така и на пострадалите.
В сряда правителството ще одобри предложението на военния министър за оборудването на кугарите и още едно – за закупуване на пет медицински хеликоптера. В началото ще ги пилотират екипажите на ВВС.
Ще стигне ли отеснелият бюджет? На този въпрос премиерът отговори положително, при условие, че има по-големи приходи в бюджета, които да позволят неговото актуализиране.

Най-ново

Единична публикация

Избрани