Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Михо Михов се обяви против цивилен шеф на военното разузнаване

[post-views]

текст Таня Димитрова

Председателят на Комисията по отбрана в парламента Михо Михов се обяви против, поста началник на военното разузнаване да бъде зает от цивилен гражданин, какъвто е номинираният Йордан Бакалов.
Според него военното разузнаване се нуждае от висш военен, който трябва да кореспондира директно с началника на отбраната и цялата структура. Това би могло да стане само при наличието на специален закон за военното разузнаване. Михов изрази задоволство от новите закони в сектор „Национална сигурност”, които се подготвят съвместно с ГЕРБ, в които се предвижда защита на хората от разузнаването. Той зачви, че подкрепя Закона за военното разузнаване, защото принципите, функциите и методите за водене на разузнаване залегнали в него удовлетворяват потребностите и боеспособността на БА. 
Макар, че от АБВ са съвносители на Рамковия закон за национална сигурност, те считат, че той трябва да се доработи и да се разгледа  последен от пакета законодателни промени. Законът се съсредоточава основно върху Съвета по сигурността към министър-председателя, който се сочи и за консултативен, и за управленски орган, което е несериозно, добави Михов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани