Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

558 000 лева допълнително одобри правителството за оборудване на военните екипажи

[post-views]

репортер Мария Гуцева
оператор Борислав Василев

558 хиляди лева допълнително ще бъдат преведени по бюджета на Министерството на отбраната. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет. Решението за предоставянето на тези средства дойде дни след като премиерът посети авиобаза Крумово и разбра, че военните пилоти помагат на бедстващото от снеговете население без нужното за целта оборудване. Тогава той поиска от военният министър списък с всичко необходимо за спасителните екипажи.
Премиерът посочи, че в списъка с нужното оборудване са посочени общо 34 позиции.  
С друго решение на правителството по 3000 лева награда ще получат трима медици, оказали помощ на пострадали в изключително тежката зимна обстановка. Това са д-р Филиз Изет Абидин, Гюлай Хамид и фелдшерът Дафинка Сейменова.
Много повече средства обаче ще са нужни за поправяне на щетите нанесени от природната стихия. Председателят на Агенция пътна инфраструктура Лазар Лазаров заяви, че преразходът за изпратените допълнителни снегорини и укрепване на свлачища е в размер на 24 милиона лева. Те ще бъдат поискани от Комисията по бедствията и авариите.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани