Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

63 години радиотехнически войски

[post-views]

репортер Радослав Везирев
оператор Цветомир Ташков

Радиотехническите войски отбелязаха тържествено своята 63-та годишнина. Националният военноисторически музей събра ветерани и действащи представители на тази част от противовъздушната ни отбрана, представители на висшето военно командване и на Mинистерството на отбраната.  
Командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев благодари на военнослужещите за професионализма и способността им с остаряла техника да се поддържа такова високо ниво.
Въпреки недоимъка, не само в радиотехническите войски, но и в страната като цяло, все пак надежда се прокрадна в думите на постоянния секретар на министерство на отбраната Добромир Тотев, който заяви, че проекта за придобиване на нови 3-D радари е сред приоритетните в „Програма 2020“.
Радиотехническите войски са приемник на създадената през 1940 г. Въздушно-предупредителна служба. През 1952 г. е формирана първата радиотехническа част в България.  Войските са основен елемент от противовъздушната ни отбрана. Формированията от РТВ осигуряват ежедневната дейност на авиацията и зенитно-ракетните войски и участват в Интегрираната система за ПВО на НАТО. 

фото ВВС/ Огнян Стефанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани