Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойко Борисов: Данък за българските инвестиции в Гърция? Абсолютна лъжа!

[post-views]

текст Милена Бояджиева

В Брюксел премиерът Бойко Борисов нарече „пропаганда в лош стил” твърдения в гръцка медия, че България ще наложи реципрочен данък за българите, които пътуват или инвестират в Гърция. Това щяло да е реципрочна мярка, ако гръцкият парламент одобри нов данък от 26% върху всички сделки на гръцки компании с техни партньори, чиито централи се намират в страни с по-ниски данъчни режими.
Борисов е един от тези министър-председатели, които са се възмутили, че с  Алексис Ципрас са разговаряли само определени европейски лидери и председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Борисов изтъкна, че България е пряко засегната от събитията в Гърция, тъй като 30% от банките в страната ни са гръцки.
В Брюксел премиерът коментира и изявление на председателя на БСП Михаил Миков да поиска вот на недоверие, ако се натрупа критична маса недоверие. Борисов обясни, че в момента няма такова, защото в краткото време, в което е на власт, правителството е подпомогнало пенсионерите, отворило е спрените европейски фондове и се е разплатило със зърнопроизводителите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани