Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Самолет със 150 души на борда катастрофира в Южна Франция

[post-views]

текст Красимир Белчев

Пътнически самолет, със 150 души на борда, на ниско бюджетната германска авиокомпания „Germanwings” се разби в Южна Франция. Еърбъсът А320 е изпълнявал редовен полет от Барселона до Дюселдорф с 144 пътници на борда и 6 членен екипаж.
По не потвърдена информация, сред пътниците е имало много испанци, както и цял клас от германски ученици. Френските власти се опасяват, че няма оцелели при катастрофата. Машината се е разбила в отдалечен район на френските Алпи, което затруднява спасителните екипи да достигнат до мястото. От френското вътрешно министерство съобщиха, че са локализирали мястото на катастрофата, което е на 2000 метра надморска височина. По-рано беше съобщено, че пилотът е подал сигнал за авария 45 минути след излитането на самолета. Информацията не беше потвърдена от френските авиодиспечери.
Френският президентът Франсоа Оланд изрази своите съболезнования на близките и заяви, че макар условията за инцидента да се уточняват, по всичко личи, че няма оцелели. В този час всички сме потънали в тъга, каза германският канцлер Ангела Меркел. Тя добави, че ще посети мястото на трагедията в сряда.
Авиокомпанията „Germanwings“ e собственост на германския превозвач „Луфтхазна“ и инцидентът е прецедент в историята й.

Най-ново

Единична публикация

Избрани