Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Инджов и Манджуков се отказаха от ЦСКА

[post-views]

репортер Мария Петкова
оператор Цветомир Ташков

Сделка за смяна на собствеността на ЦСКА пропадна и сянката на загубата на евролиценз отново надвисна над клуба. Серия от декларации беляза деня на стадион Българска армия. Преди обед основните кандидат-купувачи Юлиян Инджов и Петър Манджуков съобщиха с декларация, че прекратяват отношенията си с ЦСКА, като за главен виновник е посочен настоящият председател на надзорния съвет на клуба Александър Томов. Според декларацията, чрез продажбата на клуба Томов се е опитал да прехвърли единствено финансовата отговорност и натрупаните стари задължения. Сегашното ръководство е отказало да предостави поискания от Инджов и Манджуков нов финансов одит, както и подаденият за заверка отчет и баланс за 2014 година. Новите инвеститори заявяват категорично, че не поемат никаква отговорност при положение че клубът не получи лиценз за европейските турнири, а отговорност за това пред тях, като кредитори, и пред феновете носи единствено Александър Томов. 
ЦСКА не закъсня с отговора и също пусна декларация, а по-късно изпълнителният директор Александър Тодоров коментира ситуацията. Той заяви, че сделката е пропаднала, тъй като Манджуков и Инджов са се отказали, а това което са написали е абсолютна лъжа, всяка информация, която са искали, им е била дадена. 
Тодоров обясни, че в края на 2014 година всяка от фамилиите Манджукови и Инджови е дала между 1 800 000 и 2 000 000 лв. с  „принудителен залог на големи пакети акции и с висока лихва от 7% и ако тези пари не им бъдат върнати до края на този месец Манджукови и Инджови ще станат мажоритарни собственици на ЦСКА и ще притежават около 56 % от акциите в клуба”. Засега се работи върху резервен план, с който да се обезпечат около 800 000 лева за неотложни плащания около евролиценза.
Заплахата от масово напускане на футболисти също е сериозна, защото днес трябваше да са изплатени и заплатите за месец март, а играчите още не са получили възнаграждения  за февруари.
Въпреки очакванията, че феновете ще се съберат на стадион Българска армия и засиленото полицейско  присъствие, до окупация не се стигна. Фенклубът на ЦСКА също публикува декларация, в която се опитва да обясни на привържениците на клуба ситуацията около контролния пакет от акции, оневини  настоящите управници на клуба Александър Томов и Александър Тодоров, както и  фамилия Манджукови и посочи като единствен виновник Юлиян Инджов. Бившият наставник на ЦСКА Стойчо Младенов написа обръщение, в което защити Томов. Новоназначеният треньор Галин Иванов, вместо да говори за бъдещите си планове, мълчаливо проведе първата си официална тренировка на стадиона в Борисовата градина.

Най-ново

Единична публикация

Избрани