Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха черните кутии на разбилия се самолет

[post-views]

текст Красимир Белчев

Френските власти подновиха издирването на останки от разбилия се във вторник пътнически самолет на авиокомпания “Germanwings”, която е дъщерна фирма на германския авиопревозвач Луфтханза.
150 души, сред които 144 пътници и шест членен екипаж, загинаха в инцидента. По-голямата част от загиналите са германци и испанци. Лошото време и трудно достъпния район затрудняват работата на екипите. Близо 600 души, сред които полицаи, следователи, пожарникари и медици участват в операцията, съобщи говорител на френското вътрешно министерство. Късно снощи издирвателните екипи успяха да намерят една от двете черни кутии на самолета, която макар повредена, ще хвърли светлина за последните минути на полета. Устройството е от пилотската кабина и ще отговори на въпроса, защото пилотите не са изпратили сигнал за помощ. През деня беше открита и втората черна кутия, с записа от полета на самолета, която също е повредена. На този етап от разследването никой не може да каже каква е причината за трагедията. Това, което се знае е, че самолетът е започнал да губи бързо височина и след 8 минути се е разбил на земята.
Междувременно лидерите на Франция, Германия и Испания Франсоа Оланд, Ангела Меркел и Мариано Рахой пристигнаха на мястото на трагедията, за да се запознаят от първа ръка с последните развития. Самолетът, модел Еърбъс А320, извършващ редовен полет от Барселона до Дюселфдорф се разби на 2000 надморска височина в отдалечен район на френските Алпи. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани