Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Расте интересът към задължителната подготовка за учениците от 9 и 10 клас

[post-views]

репортер Мария Гуцева
оператор Иван Николов

Задължителната подготовка за учениците от 9 и 10 клас по теми, свързани със задълженията на гражданите по отбрана на страната, вече обхваща 190 паралелки повече от миналата година. Полковник Люсиен Тишев разказа, че през тази учебна година те са 4690, а интересът към материята расте. 
Полковник Тишев посочи, че преподавателският състав работи в същите училища, в които е бил и миналата година, нововъведение, което помага на учителите да бъдат в позната за тях среда. На базата на опита от миналата година е направено и друго нововъведение. На основание на докладите на Централното военно окръжие Министерството на отбраната създава координатори за взаимодействие.
Според полковник Тишев безспорно ще възникне необходимост от издаване на учебник, но засега се преподава по сборник, направен от Министерството на отбраната. Той е взаимстван от миналогодишния опит и на базата му са направени презентации. 
Често часовете се посещават и от учениците от по-горни класове. Ползата от въвеждането на тази подготовка за учениците според полковник Тишев е в това, че тя запълва едно празно пространство, възникнало след като вече нямаме наборна армия. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани