Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

БНБ с нов управител до месец?

[post-views]

Репортер Таня Димитрова
Оператор Цветомир Ташков

До края на април Българската народна банка (БНБ) може да има нов управител. С този срок се ангажира министърът на финансите Владислав Горанов по време на парламентарния контрол в НС. Той  обясни, че вече се водят консултации с определени хора. Горанов коментира и казуса с КТБ като каза, че в момента тече приемане – предаване между синдици и квестори в банката.
Задачата на синдиците е да започнат отменителните искове срещу всички сделки, за които има съмнения, че увреждат масата на несъстоятелността на КТБ и сделки, които нарушават принципа на равнопоставеност между кредиторите. Във връзка с това дали държавата ще проверява произхода на парите на новопоявилия се инвеститор, който купи „Виваком“ и „Дунарит“, министър Горанов  каза, че няма как  да провериш едно евро като произход, тъй като лесно можеш да го получиш като дарение на гарата в Брюксел. В същото време съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев призова с декларация за незабавен запор на акциите и дяловете на предприятията, закупени за 1 евро. 
Реформаторите настояват ДАНС, Комисията за защита на конкуренцията, Националната разузнавателна служба и финансовото звено на специализираната прокуратура да започнат незабавно разследване на приходите на ново появилият се инвеститор. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани