Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ко-пилотът, разбил пътническия самолет, криел заболяване

[post-views]

текст Красимир Белчев

Помощник-пилотът Андреас Любиц, за който се смята, че умишлено е разбил пътническия самолет на германската авиокомпания “Germanwings” във френските Алпи е криел подробности за здравословен проблем от работодателя си. Това съобщиха германски прокурори. Те посочват, че при обиск в дома на Любиц са иззети медицински документи, сред които е документ за „съществуващо заболяване и подходящо медицинско лечение“. Прокурорите в Дюселдорф не уточняват, какво заболяване е имал пилотът. Според германски медии обаче става въпрос именно за депресия.
Според „Билд“ ко-пилотът е имал и болничен лист за фаталния ден. Изданието се позовава на информация от прокуратурата в Дюселдорф. Към момента няма доказателства за наличието на политически или религиозен мотив за действията на пилота. Предсмъртно писмо също не е намерено, допълват германските следователи. Официалната версия за трагедията, при която загинаха 150 души е, че Любиц умишлено е разбил машината, докато капитанът на полета е бил извън пилотската кабина. Това обяви в четвъртък прокурорът на Марсилия след анализ на данните от една от двете черни кутии на самолета.
Междувременно след инцидента няколко авиокомпании въведоха нови правила при полетите, които предвиждат по всяко време в пилотската кабина на самолета да има по двама души от екипажа. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани