Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_Gigov
Александър Гигов
Не за първи път българи получават изключително международно признание, след като са били поругавани от собствените си сънародници. Примерите са безкрайни. Много пъти ни се искаше тази тенденция да престане и най-накрая да уважаваме постигнатото от отделния индивид. Не би обаче. Очевидно тенденцията ще продължи. За съжаление…
Слава на Бога онзи ден България получи поредно признание за работата на отделна личност. Борислав Михайлов бе преизбран за член на Изпълнителния комитет на УЕФА. Непрекъснато критикувания за всичко президент на БФС явно се справя добре с ангажиментите си в странство. За жалост Боби е прав, че заслугата за това признание е единствено негова. Успех, постигнат с лични контакти и с индивидуална работа. Никой не се нае да му помогне в битката за високия пост в УЕФА. Напротив – имаше сънародници, заети да му пречат. 
Иначе наистина може да имаме претенции към работата на БФС, ръководен от великия вратар. Но Боби успя да направи неща, които определено са непосилни за хора извън управата на европейския футбол. Михайлов доведе европейски финали за юноши, които ще се проведат след месец и половина в Бургас, Сливен, Стара Загора и Созопол. Благодарение на Михайлов в Бояна се довършва строителството на Национална футболна база и в различни градове се изпълняват проекти с пари от различни европейски футболни програми. Да не говорим колко много работа свърши Боби, за да бъдат решавани всякакви клубни проблеми и колко пъти спасяваше лицензите на водещи клубове. 
Сега Михайлов обещава да довърши започнатото. И дано успее. Напук, както го правеше досега. 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани