Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Плевнелиев: Българският народ уважава и обича армията си

[post-views]

Репортер Десислава Рангелова
Оператор Борислав Василев

Военнослужещите от трите поделения, които най-активно се включиха в акцията по подпомагането на населението при снежната блокада, която затвори Южна България бяха наградени и от президента Росен Плевнелиев. Хората с военни униформи проявяваха своя героизъм в мирно време  като спасяваха хора, евакуираха родилки, отваряха пътища, разнасяха лекарства и хляб на бедстващите. 
Отличията на държавния глава получиха командирът на 24-та Авиационна база в Крумово бригаден генерал Петьо Мирчев, директорът на ВМА МБАЛ-Пловдив полк. д-р Ангел Пеев и подп. Димитър Кацаров, командир на военно формирование 28330-Смолян.
От името на наградените с Почетния знак на държавния глава командирът на 24-та Авиационна база в Крумово бригаден генерал Петьо Мирчев увери Върховния главнокомандващ, че военнослужещите от Българската армия „не ще пожалят сили“ за достойното изпълнение на поставените задачи в трите мисии на Въоръжените сили – принос към националната сигурност в мирно време, отбрана и подкрепа на международния мир и сигурност. Защото пагонът задължава въпреки ограничените ресурси.

фото www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани