Информационен център на Министерство на oтбраната

Бойко Борисов: ЕС взе единодушно решението за санкциите срещу Русия

Репортер Милена Бояджиева
Оператор Цветомир Ташков

Отражението на санкциите на Европейския съюз срещу Русия върху България бе основна тема по време на блиц контрола в Народното събрание. Премиерът Бойко Борисов обясни пред депутатите позицията на България като страна-член на Европейския съюз и на НАТО. Той заяви, че страната ни не направила нищо, за да развали отношенията с Русия, но категорично изрази позиция "против" всякакви военни действия в региона.
На представители от АБВ, които предложиха България да има по-мека позиция по отношение на санкциите, каквато имали и други европейски държави, премиерът припомни, че ЕС единодушно е взел решението си.
Премиерът получи поръчение държавата да помогне, руските туристи да се завърнат в България. Борисов обаче препоръча браншът да направи курортите удобни за българите и попита защо по празници 50-60 хиляди българи задръстват граничните пунктове, за да почиват в съседни страни. Тогава Пори Карастоянова от Патриотичния фронт поиска премиерът да призове българите да почиват у нас. Борисов направи този "призив" от парламентарната трибуна, като обърна особено внимание на местата където почиват народните представители.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top