Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Тодор Токин
Не става дума за едноименното риалити по една телевизия, нито за това кой в кого по-успешно се превъплътява. 
Иде реч за това, че някои медии у нас са като скачени съдове и си приличат като две капки вода.
Например два трибуквени сайта и един четирибуквен вестник обявяват в заглавие, че ще бъде сменен военния министър. Ако си направиш труда да прочетеш цялата дописка, става ясно, че няма да е само военният, щяло да има и други, ама кога щяло да стане това – преди или след Цветница, тази година или следващата – не е ясно. Важното е, че се всява смут в системата. Повече от ясно е, че двата сайта са се преписали един друг, дори спорят кой пръв е пуснал опашатата лъжа.
Друг идентичен случай у наше село. Четеш заглавие „Нови взривове в Иганово!“, което мълниеносно се разпространява на принципа „като две капки вода“ и троловете почват простотиите си. Защото ако читателят се задоволи само със заглавието, ще тегли една дълга и тънка. Като прочетеш целия текст обаче става ясно, че взривовете са контролирани, защото сапьори разчистват терена.  
Някои медии още при откриването на поредното народно събрание започват с въпроса кога ще има предсрочни избори. А при първото заседание на току-що формиран министерски съвет въпросът е кога ще има смяна на министри. 
Затова – чети, българино! Не само заглавието! Често пъти то те ЗАГЛАВичква….

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани