Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Криворазбраната цивилизация

[post-views]

dobromir_pelov
Добромир Пелов
„Трябва да спрем руснаците“, каза Вълкът след дълга пауза. „Не можем да ги спрем!“, мислеше трескаво той, загледан в смълчаните лица пред себе си. „Не само, че ще проникнат тук, но ще ни изтребят. Като плъхове…“
Това не е цитат от дневника на хитлеристки генерал в Берлин през април 1945 г. Нито мисъл на наши управници на 5 септември 1944 г. Цитатът е от книгата на Христо Калчев „Нерон Вълкът“, която разказва за  противопоставянето на родните и руските бандитски групировки у нас.
Твърде странна беше „моторизираната манифестация“ в Бургас с развети руски флагове  и с призива „Да върнем руснаците!“, за да не пропаднел туристическият сезон. Драги хотелиери, къде отидоха традиционните за нашето Черноморие поляци, чехи, словаци, германци, унгарци? Като не можете да привлечете англичани, холандци, шведи, защо изпуснахте и хората, които имаха нагласата за „Слънчев бряг“ и „Албена“? Нали настроихте хотели в самото море, защо стоят празни? Дали защото цените са безумни в сравнение с предлаганите услуги? А и какво ще ви донесат руснаците, като те отдавна имат свои апартаменти, блокове и цели селища? Май нещо пак е сбъркано в тази нашенска туристическа „криворазбрана цивилизация“. За което едва ли е виновна държавата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани