Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна ще приключи навреме?

[post-views]

текст Добрин Иванов

Министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на реконструкцията на Двореца на културата и спорта във Варна. Премиерът беше придружен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, министъра на здравеопазването Петър Москов и кмета на Варна Иван Портних.
Представителят на фирмата изпълнител „Хидрострой“ Велико Желев обясни, че още при построяването на емблематичната за Варна сграда са допуснати конструктивни грешки. Кръглото тяло е строено не според архивираните проекти, новата част пък е захваната конструктивно за старата и се крепи на нея, в подземията текат подпочевени води, има незавършени колони и носещи греди – колоните стъпват на плочата без да стигат до основата, а на тях са подредени гредите, върху които като по чудо се е крепяла цялата конструкция на сградата. В момента цялата сграда е засилена. 50% от тавана е готов. На 10 април пристигат седалките. Прави се укрепване на залата. Строителят беше пределно ясен за забавянето – повече от 50 години никой не е влизал да провери в какво състояние се намира залата. Изпълнителите на ремонта също увериха, че съоръжението ще е готово да приеме предстоящите спортни състезания.
За последните 10 дни напредъкът в строителните работи е видим – вече са оформени трибуните, готов е окаченият таван, под който са укрепени и реставрирани стоманените въжета, крепящи кръглия покрив на сградата, навсякъде се слага гипсокартон, на места е започнало боядисването, готови са и новите противопожарна и климатична инсталации. Преди инспекцията на спортната зала премиерът и министрите откриха обновения онкологичен и лъчетерапевтичен център „Света Марина“ във Варна.

Най-ново

Единична публикация

Избрани