Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Децата получават 5 ключа за по-безопасно хранене

[post-views]

Репортер Мария Гуцева
Оператор Емилиян Динов

Храната става все по – голям фактор по отношение на здравето. Това заяви доктор Ангел Кунчев по повод Световния ден на здравето. Той уточни, че най – пряко върху здравословното състояние на хората влияят както хранителните качества на продуктите които консумираме, така и обездвижването, замърсената околна среда и стресът. 
Министерството на здравеопазването разработва препоръки за хранене и сборници с рецепти, които да са подходящи за всички възрастови групи. В училища и детски градини ще бъдат разпространени 5 ключа за по – безопасна храна за децата. Те включват препоръките храната да се поддържа чиста, сготвената да се разделя от суровата и да се съхранява на безопасна температура. За суровите продукти трябва да се внимава да са безопасни.
Месото, местните продукти и яйцата са сред най-рисковите храни, които могат да причинят натравяне, посочи още доктор Ангел Кунчев. Той съобщи, че през миналата година над 270 души са пострадали от хранително натравяне. Тази година темата на Световния ден на здравето е определена от Световната здравна организация.

Най-ново

Единична публикация

Избрани