Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Завърши учението „Верея-15“

[post-views]

В Стара Загора се проведе командно-щабното учение (КЩУ) „Верея – 15“ с щаба на 2-ра Тунджанска механизирана бригада. То се явява като част от подготовката на офицерите и личния състав. Темата бе „Участие на механизирана бригада в отбранителна операция на Сухопътния компонент на територията на страната“. Целта на учението бе да се оцени подготовката на щаба  при планиране, организиране и водене на операцията и да се усъвършенстват оперативните способности на щабовете на батальони и дивизиони по планиране и управление на действията на подчинените формирования при участието им в операцията.
В КЩУ бяха включени въпроси по управление на действията на бригадата  в провеждането на отбранителна операция на Сухопътния компонент на територията на страната. Офицер, провеждащ учението, бе бригаден генерал Пламен Атанасов – началник-щаб на Сухопътните войски. Полковник Гошо Мерджанов – заместник началник-щаб на Сухопътните войски, бе директор на КЩУ.
След приключване на „Верея – 15“ бригаден генерал Пламен Атанасов  благодари на всички военнослужещи, участвали в учението, за проявения висок професионализъм и всеотдайност. В края на брифинга за оценка командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев изказа своето задоволство от дадената оценка на началник-щаба на Сухопътните войски и изрази своята надежда, че занапред щабът на 2-ра механизирана бригадата ще надгражда своите способности и ще доразвива натрупания опит по такива операции. Командирът на 2-ра бригада бригаден генерал Димитър Илиев  връчи плакети с бойна машина на пехотата на генерал-майор Андрей Боцев и бригаден генерал Пламен Атанасов.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани