Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът награди доброволци

[post-views]

На тържествена церемония в Смолян президентът Росен Плевнелиев удостои с Почетен знак на държавния глава пет общински доброволни формирования от Смолянска област за приноса им при преодоляване на последствията от природните бедствия през март т. г. и за оказаната на местното население помощ, съобщиха от „Дондуков 2“.
Отличени бяха доброволците към общините Смолян, Мадан, Рудозем, Баните и Неделино, които помогнаха на бедстващите през март населени места в областта с доставка на храни и медикаменти, с разчистването на пътища, с техника и оборудване. Доброволците съдействаха и на медицински екипи да достигнат до болни хора.
„Още в първите часове на снежното бедствие тези хора доказаха своята добрина и човещина, като излязоха в снега, за да помагат на нуждаещите се“, заяви президентът по време на церемонията, която се състоя в сградата на Областната администрация в Смолян. 
Росен Плевнелиев отбеляза, че почетните отличия са символ на признателност за безкористната и доблестна постъпка на участниците в петте формирования.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани