Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Крайно, колкото трябва!

[post-views]

mihail_grigorov
Михаил Григоров
Правителството забрани вноса на всички видове боеприпаси, ако се транспортират на територията на страната, за да бъдат обезвреждани или унищожавани. Беше крайно време да се вземе такава „крайна“ мярка, защото процесът на обезвреждането и унищожаването на боеприпасите попадна през последните години в много съмнителни ръце. 
Освен това някои други държави прецениха, че това занимание е  твърде опасно и неподходящо за тях, и решиха да си платят, но да не рискуват и да не си цапат ръцете с него. И това стана за наша сметка и най-вече за сметка на ония принудени от сиромашията хора, които работят с крайно опасните остарели боеприпаси като гръцките противопехотни мини и други подобни. 
Не че у нас нямаме остарели боеприпаси за обезвреждане и унищожаване, но те са си наша законна грижа. 
Освен това този крайно рисков бизнес, в който освен това има и много технологични изисквания и норми за безопасност, стана обект на алчност и некомпетентност, и на неконтролируем начин за безогледно използване на човешкия труд, „под шапката“ на секретността. Затова никои мерки не са толкова „крайни“, колкото е ползата от премахването на заплахите за човешкия живот.

Най-ново

Единична публикация

Избрани