Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За първи път съдия в ареста

[post-views]

Скандалната съдийка Румяна Ченалова беше задържана за 72 часа в ареста на Националната следствена служба, след като преди това беше обявена за общодържавно издирване.  
От прокуратурата поясниха, че на 26 февруари  Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу нея за престъпление по служба и за документно престъпление.  След като няколко пъти е била редовно призована и не се е явила, тя е представила, чрез адвоката си Станимир Ченалов, който е неин брат, заявления за отлагане и болнични листове. Проверка на прокуратурата е установила, че заболяването, записано в документите, позволява нейното явяване пред следствието, което тя не е направила. След като няколко пъти е била търсена на посочените от нея адреси в София и в Стара Загора, но не е била открита, прокуратурата e постановила обявяването й за общодържавно издирване. Няколко часа по-късно, според сведения на друг неин адвокат, Ченалова се е предала доброволно. Разследването по досъдебното производство срещу нея се провежда от Специализираното звено за противодействие на корупцията.
Информация за престъпленията, в които е обвинена Румяна Ченалова, с оглед защита на тайната на разследването, ще бъде предоставена след предявяване на постановлението й за привличане като обвиняема, поясняват от прокуратурата. 
Името на скандалната съдийка нашумя по случая „Белведере“, заради който френският посланик у нас изрази публично възмущението си от съдебната ни система. Преди това Ченалова беше наказателен съдия и по мегаделото „Октопод“, което заглъхна безславно, въпреки предшествалите го шумни арести на Алексей Петров и обявени за  негови съучастници в организирана престъпна група. По искане на главния прокурор ВСС отстрани Ченалова от длъжност в Софийския градски съд

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани