Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Деца от социални домове ще изучават правила за движение, хватки за самозащита, начини за оказване на първа помощ в рамките на проект, в който основен участник е Служба „Военна полиция“. Това стана ясно по време на старта на инициативата, който беше даден на тържество в Централния военен клуб в столицата. 
Проектът е част от програмата за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и е свързан с инициативата „София – европейска столица на спорта – 2018“. Сред участниците освен Служба „ВП“ са още БЧК и други институционални и неправителствени структури. На тържеството присъстваха военни полицаи, деца, представители на участващите в проекта организации.
Сигурен съм, че по време на проекта ще научите много интересни неща, като най-хубавото е, че ще се учим взаимно, обърна се към малчуганите директорът на Служба „ВП“ бригаден генерал Борислав Сертов. Ще ви бъде много интересно, защото освен да спортувате ще имате уникалната възможност да видите как се реагира при различни ситуации, допълни той.
На 6 май децата ще присъстват на парада за празника на Българската армия, после ще имат среща с командването на националната гвардейсдка част и ще посетят Националния военноисторически музей, каза директорът на Националния учебен център (НУЦ) на БЧК Атанаско Стефанов.   
През юни в НУЦ на БЧК в с. Лозен край София малчуганите ще се включат в състезания на ученически екипи по оказване на първа долекарска помощ. След това те ще гостуват на една от столичните противопожарни служби, ще имат „зелени училища“. 
Проектът ще приключи през септември за Деня на София, когато децата ще демонстрират наученото.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани