Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът Борисов: Финансова дисциплина – нови самолети

[post-views]

България е приятел и съюзник както в добрите, така и в по-трудните времена както на регионално, така и на международно ниво. САЩ остават твърдо рамо до рамо в подкрепа на България, заяви заместник-помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий след среща с министър-председателя Бойко Борисов. Двамата обсъдиха теми, свързани с отбраната, енергийната сигурност и върховенството на закона.
По въпросите на отбраната премиерът Борисов каза, че за момента правителството ще изчака със закупуването на военни самолети. „Ще си върнем финансовата дисциплина, тогава ще закупим и нови самолети“, поясни той и заяви, че България е получила разбиране от страна на САЩ и от страна на НАТО. „Аз съм оптимист, надявам се, че евроатлантическата лоялност, съпричастност към пактовете ще бъде пазена, така както България беше отговорна държава, като евроатлантически партньор да спази санкциите“, посочи Борисов.
Г-н Ий изтъкна приноса на България за мира и приветства мерките, които страната ни предприема за борба с тероризма. Заместник-помощник държавния секретар на САЩ акцентира също така върху засилването на енергийната сигурност на България и на региона. 
„Подкрепяме вашите усилия за реализирането на  трудни, но необходими реформи, за да може да се осигури просперитет на България“, обърна се в заключение заместник-помощник държавният секретар на САЩ към министър-председателя Борисов.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани