Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Воини спортисти гостуваха в Италия

[post-views]

о.з. полковник Боян Алексиев

През 2014 г. отборите по футбол, тенис на корт и тенис на маса на ВСК „Спартан” гостуваха на своите колеги от ВМСК „Варна” и  заедно сътвориха спортен празник по случай 7-та годишнина от създаването на ВМСК „Варна”. По това време се породи и идеята отборите по тенис на маса на двата клуба да участват в международна среща в Ливорно, Италия.
Така  идеята бе осъществена през миналата седмица и ние на практика проверихме нивото на армейския спорт (по-точно тениса на маса) с един от професионалните клубове в Италия, ръководен от нашиje сънародници, семейство Валя и Иван Стоянови! На тренировката Иван Стоянов сподели – „Ти си ми докарал професионалисти.., а аз съм ти подготвил аматьори! Утре ще имаш и ти изненада!”
Да, нашите капитани – Красен Йорданов, Антон Брусев, Велин Русков, Васил Цветков, матрос Галина Игнатова и Сабина Радина със своите добри отигравания стреснаха на тренировката треньора на италианците. 
От изиграните 12 официални срещи ние спечелихме 4 и загубихме 8 но със сърцатата си игра и борбеност впечатлихме италианците и доказахме, че аматьорския спорт се докосва до професионалния.
Ведрата и приятелска обстановка родиха нови идеи – за провеждане на надпревари по футбол и плуване. А и това, което разказахме за нашата страна впечатли президента на клуба и те искат да прекарат Нова година заедно с нас в България. Да научат повече за нашата страна. А ние в Ливорно, Пиза и Флоренция се докоснахме до тяхната история и усетихме с каква любов и отговорност си я съхраняват италианците.

Най-ново

Единична публикация

Избрани