Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лагерът провалил ЦСКА!

[post-views]

Кирил Александров

Въпреки че основният проблем пред футболния ЦСКА си остава намирането на пари, много, ама много пари, никой не може да оправдае само с липсата (до онзи ден) на заплати катастрофалното представяне на „червените“ от началото на пролетния дял в първенството. ЦСКА счупи всички негативни рекорди, след като вече седем мача за първенство няма победа, но няма и отбелязан гол. След поредното унижение – 0:1 от „Локомотив“ Сф на „Армията“ в понеделник и феновете въстанаха срещу отбора.
Чисто спортно-технически обаче нещата не опират единствено до средствата. Проблеми в ЦСКА има от години и от доста време заплатите на играчите се бавят с месеци. Но те получиха  полагащите им се възнаграждения часове преди мача, а на следващия ден, независимо от загубата, бяха зарадвани с още парички. Тогава? 
Може би най-успелият треньор в историята на ЦСКА има своето обяснение, което сподели пред „БА“. Става дума за Аспарух Никодимов. 
„Въпреки всичко, което чувам, че се случва в последните дни и дори се променя с часове, аз мисля, че трябва да бъдем обладани от оптимизъм. Доколкото знам, хората, които в момента се занимават с делата на клуба, са привърженици на ЦСКА и милеят за него. Техните родители са били запалянковци на ЦСКА и затова дават собствени пари. На такива хора би трябвало да се вярва. Дано да успеят да удържат и клубът да продължи да съществува. Колкото до спортно-техническите проблеми, то това не е първият пример в историята на футбола, когато един отбор изпада в криза. Преди години имаше случай с „Челси“ или „Нюкасъл“, не мога да си спомня точно отбора, при който този състав натрупа 8 или 9 загуби и не смениха треньора. Това тук, естествено, не може да се осъществи. Аз обаче нямам спомен подобно нещо някога да се е случвало с ЦСКА, ала е факт и трябва да го приемем. Кризата се дължи в определена степен и в това, че бе проведена малко грешна подготовка. Играчите бяха затормозени, тъй като 40 дни тренираха в Турция на едно място. А това не е нормално. Абсурдно е да има такава продължителност на един лагер. Едни и същи хора са непрекъснато заедно от сутрин до вечер и в един момент просто се намразват. За мен именно това е една от грешките, които доведоха до тази криза. Затова вината не е само на треньора, а на цялото ръководство. Не мисля, че само треньорът трябва да решава каква да е продължителността на лагера, тъй като своето мнение трябва да даде и този, който осигурява финансите. За мен това е много важна причина за проблемите. Другото, естествено, е свързано с нередовното плащане. Аз също съм работил с чужденци и знам, че ако няма редовно превеждане на заплати и траншове, те просто спират да мислят за футбол и нещата се влошават. Сега в ЦСКА според мен не трябва изобщо да мислят за титлата, а единствено, как да запазят второто място“, коментира човекът, извел ЦСКА до епични полуфинали с „Байерн“ в турнира за КЕШ през 1982 година.
Иначе в ЦСКА се притесняват, че заради заплахата от тотален разпад клубът ще изпусне много талантливи юноши.

Най-ново

Единична публикация

Избрани