Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Щангите водят преговори за леки наказания на допингираните

[post-views]

Репортер: Мария Петкова
Оператор: Цветомир Ташков

Резултатите и от вторите проби показват наличието на станозолол в хранителната добавка, използвана от българския национален отбор по вдигане на тежести. Така вече е напълно доказано наличието на анаболен стероид в кръвта на 11-те национали. Предстои разглеждане на случая от компетентен орган на Международната федерация по вдигане на тежести и неговото решаване съгласно нейните антидопингови правила и разпоредбите на Световния антидопонгов кодекс. Ръководството на Българската федерация по щанги обяви, че насочва усилията си към изчистване на имиджа на щангистите, след като изследванията доказаха, че  хранителните добавки са замърсени от производителя.
От федерацията ще настояват за минимални наказания на националните щангисти. Още повече, че четирима от тях вече имат по една санкция и всяка следваща може да ги извади от спорта завинаги.
Все още не е ясно какво ще се случи с глобата от 500 хиляди долара, но българската федерация ще настоява за намаляване на сумата. От федерацията няма да съдят фирмата доставчик на препарата „Трайбест“ за пропуснати ползи, тъй като тя е с уставен капитал от 100 лева.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани