Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пламен Константинов е притеснен за подготовката и Соколов

[post-views]

Репортер: Мария Петкова
Оператор: Борислав Василев

Цветан Соколов ще пропусне началото на Световната лига по волейбол. Диагоналът е с контузия в рамото и ще се възстановява поне до края на месеца. Селекционерът Пламен Константинов обясни, че ще разчита на ветерана Владимир Николов, да замести контузения Соколов. Константинов набеляза много проблеми, които стоят пред отбора преди да е започнал сезонът за „трикольорите“. Тези проблеми обаче не са толкова от спортно-техническо естество, колкото от липсата на място за подготовка, екипировка, както и невъзможността да се използва Арена Армеец заради големите наеми. Реконструкцията на залата във Варна съвсем е объркала плановете на Константинов.
Националният ни отбор ще е в София до 20 май. След това ще пътува за две контроли със Сърбия. После състезателите, които ще участват в Световната лига, заминават за гостуванията последователно на Куба, Канада и Аржентина. Останалите, които ще ни представят на първите Европейски олимпийски игри в Баку, продължават подготовка под ръководството на Николай Желязков.
Константинов обяви, че в щаба на отбора се завръща Юлиан Карабиберов като кондиционен треньор. В същото време наставникът няма да разчита на досегашния си помощник Алесандро Пироли.

Най-ново

Единична публикация

Избрани