Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Преструктурира се администрацията на Министерството на отбраната

[post-views]

текст Деси Рангелова

Администрацията на Министерството на отбраната и на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната от 1 юли ще бъде преструктурирана. Това реши правителството, като промени  устройствените правилници и функциите на структурите на ведомството.
Приетите промени са в изпълнение на постановление на правителството за повишаване на ефективността на публичните разходи. В резултат на реорганизацията общата численост на Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната ще бъде намалена с 378 щатни бройки.
Преструктурирането предвижда освобождаване на администрацията от неприсъщи за министерството дейности, които преминат в Изпълнителна агенция „Военни-клубове и военно-почивно дело“ и във военно формирование „Комендантство-МО“. Дирекция „Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка“ се закрива като функциите й  преминават към съществуващи административни звена.  Създава се нова дирекция „Проектно управление“ като специализирано административно звено за осигуряване на развитието на проектното управление в Министерството на отбраната. Обособява се и нова дирекция в Щаба на отбраната -„Съвместни съоръжения и координационни дейности“, която ще поеме функциите, изпълнявани от отдел „Съвместни съоръжения“ и отдел „Офис на началника на отбраната“, с цел концентриране на  военната експертиза в едно административно звено и създаване на възможност за оптимизиране на дейността им. Функциите на дирекция „Инвестиции в отбраната“ се прецизират, а наименованието й се променя на „Отбранителна аквизиция“. На дирекция „Логистика“ също се възлагат нови функции.

Най-ново

Единична публикация

Избрани