Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министерствата на отбраната на България и Южна Корея подписаха Меморандум за сътрудничество

[post-views]

Меморандум за сътрудничество между Министерството на отбраната на България и Министерството на националната отбрана на Южна Корея беше подписан днес. Министърът на отбраната Николай Ненчев и неговият колега Хан Мин-ку се срещнаха в рамките на държавната визита на президента Росен Плевнелиев в страната.
Ще окажа пълно съдействие за реализиране на заложените в меморандума цели. Ние имаме един от най-модерните полигони в Европа и бихме могли да обмислим съвместни участия в планираните учения. Това каза министър Ненчев по време на обсъждането на документа, сред чиито основни насоки са отбранителна политика, обмяна на опит от участието в хуманитарни и мироопазващи операции, борба с тероризма и пиратството, военнотехническо и военно-научно сътрудничество, контрол на въоръженията и мерки за укрепване на доверието и сигурността.
Той акцентира върху възможностите за бъдещи контакти между двете страни и увери министър Хан Мин-ку в готовността ни да приемем корейски военнослужещи на обучение във висшите военни училища в България.
В рамките на държавната визита в Република Корея президентът Росен Плевнелиев и министърът на отбраната Николай Ненчев проведоха официална среща с корейския президент Пак Кън-хе.

източник: ww.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани