Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дълга опашка за карти по социалната програма на МО

[post-views]

репортер Деси Рангелова
оператор Емиличн Динов

Картите за летните почивки са част от социалната програма на МО. От 8000 карти, пуснати за разпределение в подразделенията 6000 са върнати обратно в ИА „Военни клубове и почивно дело“. Все пак трябва да се уточни, че върнатите карти са както за морските, така и за планинските бази, но там смените са по 5 дни. Денят на разпродажбата се обявява официално в сайта на Изпълнителната Агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”, както и броя на картите и за какви дати. Проблемът е, че картите няма да бъдат връщани втори път по подразделенията, защото сезонът започва от 1 юни и недостига време за реакция. Затова, за да се сдобият с карта, желаещите правят списъци три дни преди деня на свободната продажба.
В Агенцията е обмисляно създаването на софтуерен продукт с който да се игнорира чакането с часове, но за него са нужни много средства. Като и това , че има ограничения при ползването на социалната програма – 10 дни лятна почивка и 10 дни зимен отдих, налага да се правят проверки по ЕГН.
От утре започва продажбата на картите за почивка в чужбина. Тази година по програмата за обмен е имало 200 карти и 2 лагера за ученици – в Италия и в Чехия.
Сарафово пък ще е домакин отново на средношколски лагер – две смени през юли. Не са пропуснати и децата на загинали военнослужещи. Агенцията е организирала лагер и за тях. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани