Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Общоармейски шампионат по прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров”

[post-views]

репортер Добрин Иванов
оператор Цветомир Ташков

По традиция Националният военен университет „Васил Левски” гр. Велико Търново е домакин на общоармейския шампионат по прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров”. 
В четвъртък завършиха състезанията при мъжете и жените в прецизната стрелба на 25 метра. При дамите временното класиране оглави Спаска Павлова от СВ с 127 точки. Втора е редник Диана Атанасова от в.ф. 24150 Стара Загора с 122 точки. Трета след първата дисциплина е Ваня Гавраилова от НВУ „Васил Левски” с 121 точки.
При мъжете водач във временното класиране е капитан Димитър Димитров от НВУ „Васил Левски”с 130 точки. На второ място е Николай Колев от МО с 125 точки. Третата позиция след прецизната стрелба на 25 метра е за курсант старши сержант Владимир Статев от НВУ „Васил Левски”с 123 точки.
В отборното класиране до момента при жените водач е съставът на СВ, следват от тимовете на в.ф. 24150 Стара Загора и ВВС. При мъжете на първо място е отборът на НВУ „Васил Левски”. След него са тимовете на ВВС и СВ.
Шампионатът продължава с дисциплината бърза стрелба. Утре ще за ясни и крайните победители в общоармейският шампионат по прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров” 2015 година, чийто домакин е НВУ „Васил Левски” – Велико Търново.

Най-ново

Единична публикация

Избрани